2011. július 21., csütörtök

„Gimme gimme gimme a man after midnight...” - Hová tűntek az igazi a férfiruhák?

Nemrég az H&M új "férfi" kollekciót dobott ki, ami mellett már nem tudok szó nélkül elmenni. Nem nagyon értem a mai világ férfidivat tervezőit, mi itt a koncepció? Teljesen veszítsék el a férfiasságukat fiaink? Tényleg olvasszuk össze a két nemet? Nem zavarna, hogy vannak, akik így öltöznek, ha újabban a tervezők nem csak ezt az irányt akarnák kiszolgálni.
Két stílust kezdenek nagyon nyomni, a metroszexuális, nem túl férfias (inkább lányos) vonalat, illetve a csövesszerű, turkálókra emlékeztető stílust. Amivel nincs baj, legyen, de hol van a többi? Aki egyszerűen csak jól akar kinézni hol vegyen magának ruhát?

Egyre jobban szembesülök ezzel, mert nem csak munkatársaimtól hallom, hogy egyre nehezebben találnak maguknak ruhát, de páromnak is szoktam nézelődni, és nincs könnyű dolgom. Manapság a legtöbb helyen csak hiperrózsaszín, lila vagy mindenféle neonszínekben pompázó, hatalmas idióta mintákkal ellátott polókat lehet kapni (ráadásul a felének gagyi fazonja is van). Nadrágból is a szivárvány minden színében lehet találni szűk fazont, vagy esetleg azt, amiben úgy néznek ki mintha beszartak volna. (Az összes ilyen srácot jól fejbevágnám egy nyers hallal ;) , hogy húzd már fel a nadrágod, mert baromira nem érdekel az alsógatyád... Kedvencem mikor leülök a villamoson és beáll elém/mellém egy ilyen... komplexusa van hogy minden áron meg akarja mutatni a kis "lógóját", vagy mi? =) ) De a normális fazonú nadrágok egyszerűen eltűntek, vagy egyre kevesebb van belőlük (vagy baromi drágák). Jó, biztos az elit márkák között lehetne normális fazonú, színű, mintájú ruhákat találni, de nem mindenki gazdag, aki jól szeretne kinézni.

De nagy többségben a két agyonnyomott stílus (metroszexuális és "csöves") között pedig csak rossz fazonú, konzervatív, kb. öreg és kövér embereknek lehet ruhákat kapni (azok közül, ami még megfizethető áron van, persze van kivétel, de egyre kevesebb).
Férfi ingben ugyanez a helyzet, vagy azt a fazontalan semmit tudod venni, vagy ilyen nagyon bő fazont (ami nem is tudom kinek áll előnyösen...). Nagyon ritka, hogy szűkített fazonra lehet találni. Igaz az OVS-ben láttam Slim fit ingeket (amik nem egy vagyonba kerülnek), de azok is az elegáns vonalat képviselik, amik alkalmi viseletre jók, de a hétköznapokra kicsit sok (de tény hogy legalább van!).

De hogy mentsem a tervezők jóhírét kicsit, lehet hogy ez a helyzet csak nálunk mutatkozik meg, Magyarországon. Ha jól érzékelem minket nem nagyon akarnak széles körben ellátni ruhákkal, „hordd azt ami van!” címszóval. Nem túl szimpatikus húzás ez az üzletektől, mindig csak a tucatruhákat behozni.
Úgyhogy kezdem úgy érezni, hogy tényleg nekünk nőknek van egyszerűbb dolgunk, mert nekünk a nagyon nőies vonal is egész jól ki van szolgálva, illetve a fiúsabb/maszkulin típus is, és persze a laza, könnyed, unisexebb jellegű is.

És akkor most az a bizonyos H&M kollekció, ami felszínre hozta bennem a már régóta érlelődő „panaszt” (de azért hozzátenném ez a kollekció, nem annyira botrányos, bár azért eléggé "csövesszerű", csak most már túlcsordult a „poharam”):

Ezzel mondjuk semmi bajom, ez jó.

Tisztára olyan mint egy tengeri halászhajó kapitánya

Nagyapám otthon a TV előtt!

Favágó! =)

 Norvég halászhajón matróz

 Ok, ezzel sincs baj

Ez is még jó.

Kb mint a sarki zöldséges vagy gimnáziumi biológia/kémia tanár

Nektek mi a véleményetek?

3 megjegyzés:

  1. Teljesen egyetértek ezzel a poszttal! Ráadásul nálunk még hab a tortán hogy a kedves nem nagyon szeret vásárolni,úgyhogy legtöbbször rám bízza a dolgot; ha meg néha még is eljön, akkor alig találunk neki valamit mert nem tetszik neki (öregapó se akar lenni,se trendi rózsaszínpólós). Szóval,tényleg nem egyszerű a helyzet,tökéletesen összefoglaltad :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi! =)
    Bár jobb lenne ha nem lett volna okom megírni ezt a posztot =) De ez van, így jártunk (illetve fiaink =) ).
    Reménykedjünk, hogy ez is csak egy őrület, ami majd lecsillapodik és hamarosan divatba jön a normális, szexy kinézet a férfiak közt is – vagyis divat lesz Férfinak lenni. =)

    VálaszTörlés
  3. Háháhá tök vicces amiket a képek alá irogattál :D

    VálaszTörlés