2011. július 18., hétfő

Színház ajánló! - „Éjjelente az életemet dobnám el egy percért,...

... csak hogy végre egyszer magaddá tégy…
S ha elpusztít is hadd lehessek azzá kit te akarsz, erre vágyom éjjelenként…”

(Vámpírok bálja Musical - Teljes a sötét)

Akik már látták a darabot azoknak ez a pár sor ismerősen csenghet, (persze ha elég alkalommal láttátok ahhoz, hogy fejből tudjátok ;) ) mint ahogy számomra is, aki már közel 10-szer láttam Roman Polanski 1967-es, musicallé alakított vámpírsztoriját a Magyar Színházban.


A sztoriról annyit érdemes így első körben tudni, hogy a 19. században egy professzor a segédjével elindul felfedezni Erdély vámpírjait, hogy végezzen velük. Tél van, nagy hóvihar és hőseink "bemenekülnek" (mert hogy egyikőjüket viszik...) egy fogadóba, ahol túl sok a fokhagyma, egyszerűen túl sok... És ez persze nem hagyja hidegen a mi agyafúrt Abronsius professzorunkat és kevésbé elszánt segédjét, Alfrédot. Úgyhogy itt bizony nyomozni kell... Ki a fokhagyma túlzott jelenlétének oka, ki pedig a fogadós lánya után kajtat innentől...
De nem is mondom tovább, meg kell nézni! ;) De nem érdemes a filmet, sokkal unalmasabb, mint a darab! Úgy mondanám Polanskiban megérett ez a sztori, úgyhogy kihagyta a felesleget, és rakott bele még pár poént, amitől igazán bájos és szerethető lett a darab. Táncokban és áriákban gazdag (na, ne egy orosz balettre vagy egy olasz operára gondoljatok!), látványos és élvezetes musicalre lehet számítani (aki rászánja a pénzt). A jelmezek és a kellékek tökéletesen kivitelezettek (Kenataurt kell érte dicsérni!). Tényleg olyan érzése lesz a nézőnek mintha egy másik korban és helyen lenne. Engem nagyon magával ragadott minden egyes alkalommal, mikor láttam (és mindig egyre rövidebbnek tűnt a darab is! ;) )
Persze nem mindegy az sem, hogy az ember melyik szereposztással nézi, mert vannak szerethetőbb Alfrédok és Krolockok is!
A kedvenc szereposztásom a következő:
Krolock: Egyházi Géza / Bot Gábor
Sarah: Andrádi Zsanett
Alfréd: Mihálka György / Sánta László
Professzor: Jegercsik Csaba
Chagal: Pavletits Béla
Magda: Kecskés Tímea
Rebeka: Csóka Vasass Kinga
Koukol: Farkas Gábor Attila
Herbert: Pirgel Dávid / Posta Victor
Nightmare I: Bot Gábor / Mihálka György
NightmareII: Hetei-Bakó Szabolcs

Ha kedvet kaptatok egy kis borzongáshoz, az alábbi időpontokra tudtok jegyet venni (de siesstek, mert hamar elkapkodják őket):
2011. 08. 25 (csütörtök) 19.00
2011. 08. 26 (péntek) 19.00
2011. 08. 27 (szombat) 19.30
2011. 08. 28 (vasárnap) 19.30
2011. 09. 02 (péntek) 19.00
2011. 09. 03 (szombat) 19.30
2011. 09. 04 (vasárnap) 19.30

Illetve ha megengedhetitek magatoknak (sajnos tényleg húzós ára van), akkor mindenképp az első 3 sor jobb vagy bal oldalára foglaljatok helyet, és ha igazán jót akartok akkor igenis a bal oldal legszélére, megéri! Felejthetetlen élményt tud nyújtani! (Megint csak, aki már látta a darabot gondolom sejti mire gondolok ;) )
Itt találtok bővebb információt a darabról és jegyet is itt tudtok rendelni!

Van köztetek olyan, aki már látta a darabot? Mi a véleményetek, megérte az árát?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése