2011. július 20., szerda

„Do You Remember The Time...” - Színes, hatalmas, trendi órák

Aki követi valamennyire a divatot tudja, hogy a nagy színes, műanyag-/szilikonszíjas órák fénykorukat élik, újra (emlékeztek még a Baby G órákra? =) ) 90-es években nagy lázban égett tőlük mindenki:

Most, aki ilyen órát szeretne választhat az Adidas Originals, Nooka, Converse, Too Late stb. óráiból, elég nagy a kínálat, és még nagyobb a szín és formaválaszték.
Minél nagyobb és színesebb annál jobb. Merészebbek egy fajtából többet is hordhatnak a kezükön (ha a pénztárcájuk engedi), mert úgy még vagányabb.

Adidas Originals
Igazán stílusos órákat dobott piacra az Adidas, Cambride fantázia név alatt. Nagyon divatossá teszi a kis fém „keret” a számlap körül, amiből létezik kövekkel kirakott változat is.
Három csoportja van ezeknek a gyönyörűségeknek: „Black / White”, „Neon” és a „Dark Dreams”. Így mindenki megtalálhatja a stílusához legközelebb álló órát.
Bár, őszintén bevallva, ezeknél az óráknál én bánom picit, hogy szilikonból van a szíj, ha fémből lenne ugyanilyen színekben sokkal jobban szeretném, és nem is tudnék belekötni.
Körülbelül 15.900–22.400 Ft-ért lehet megkapni őket.

Sokkal nagyobb a színválasztékuk ám, érdemes utánanézni.

Nooka
Ha különlegesebb órára vágysz és még jó is vagy matekból, őt válaszd. Merthogy ezek az órák bináris rendszerben mutatják az időt. Biztos, hogy hozzá lehet szokni, de ha lenne egy ilyenem az elején inkább két órával mászkálnék, mert mire rájönnék mennyi az idő, biztos lekésném a buszt... =)
Nagyon különlegesen néznek ki, nekem nagyon tetszenek! Nem csak színekben gazdagok ezek az órák, de formákban és ötletességben is határtalanságra utal a tervezőiknél, de még a fantázia nevek terén is (Zub, Zayu, Yoghurt, Zirc, Zem, Zaz stb-stb).
De hogy még valamit kiemeljünk a Nookánál, legújabb ötletük, hogy olyan szilikon tokba adják az órákat (a Zub és a Zub Zayu típusúakat), amik újrahasznosíthatóak! Étel tárolására is alkalmas, levest is ehetsz belőle, és még sütit is lehet bennük sütni, mert 200 Celsius fokig hőállóak. Ha ez se elég még mosogatógépben is elmoshatóak! =) Úgyhogy erre a cégre tényleg nem lehet mondani, hogy nem ötletgazdag vállalat =)
Én a Zub Zayu-t választottam, hogy bemutassam, hogy is néz ki. Nagy előnye, hogy jobb és bal kézen is kényelmesen hordható kivitelezésének köszönhetően:



Too Late
Legújabb csoda-órájuk a Neo, erről az óráról már írtam egy korábbi bejegyzésben (meg is nyerheted itt!). De ha valaki nem olvasta volna: azért különleges ez az óra, mert olyan mint egy sima karkötő, nem látszik igazán órának. Az ujjad érintésére jelenik meg rajta az idő. Nagyon ötletes! =) Nah ebből ha teheted tényleg többet hordj egyszerre, mint a képen a modell:

Egyébként a Too Late csapata se szenved hiányt ötletekben, elég jópofa órákat dobnak piacra, nagyon ötletes átlátszó "üvegekben". Igaziból legtöbb egyszerű karkötőnek néz ki, de a Neo az első (ha jól tudom), ami el is tudja "rejteni" az óra-funkcióját.


De ha valakinek nincs pénze ezekre a dizájn-órákra, viszont kell neki óra, mert pl. sportol és futás közben jó lenne az időt mérni, akkor tudok ajánlani egy órát, ami beleillik a „nagy, színes, szilikonpántos óra” kategóriába, és még hasznos is mert pulzus mérővel együtt van:
Dechatlon - Domyos
Nem rég elkezdtem spiningre járni és oda jól jön a pulzus mérő, így elmentem a Dechatlonba, hogy vegyek egyet. Nah ezek az órák baromi nagyok... és találtam egyet, ami szép színes is! Domyos CW 300 a becses neve, és így fest az enyém (igen, mivel nőből vagyok, a szín volt a döntő az óraválasztásnál, és milyen jól is jártam vele =) ):


8.490 Ft volt, és tök megérte így az árát, mert nem csak, hogy használhatom sport közben, de eleget tesz divat „követelményeinek” is =)) Úgyhogy én nagyon örülök, hogy rátaláltam.

Tetszenek nektek ezek a színes szilikonórák? Vagy maradtok a jól bevált fém-/bőrszíjas óráknál?

4 megjegyzés:

  1. pont most rendeltem kettőt, egyet barátomnak szülinapjára egyet magamnak. övé sötét kék enyém világos de olyan nagy bumszli hogy nekem nem igazán tetszik a vézna csuklomon:(

    VálaszTörlés
  2. Milyet vettél? =) Amúgy enyémre is nagy, de meg lehet szokni! Karkötőkből is léteznek hatalmas méretűek, úgyhogy ne így nézd, mert simán lehet hogy tök jól áll, csak még szokatlan. Nem láttam sajnos hogy, hogy áll. =( Következő sminkes posztodra rácsempészhetnéd, hátha észreveszik és vagy megdicsérik vagy rád szólnak. És akkor kiderül jó vagy sem (szerintem előbbi lesz) =)

    VálaszTörlés
  3. húúú, na úgy 1-2 hete jött rám ez, hogy órát akarok. Van egy fekete meg egy fehér, nem is hordom őket minden nap, de most valahogy hirtelen sokat akarok :D
    És a Dechatlonos nagyon tetszik. Hitelesen méri a pulzusszámot?

    VálaszTörlés
  4. Ha arra irányul a kérdés, hogy az óra méri-e, nem. Van hozzá külön pulzusmérő (a szokásos mell alá öv cucc).
    Amúgy jelentem a keddi spiningen nekem 190-eket mért, ami lehet mert majd megpusztultam =)))
    De most már pontosabb lesz az biztos, mert végre rájöttem, hogy hol kell beállítani az adataimat (cm, kg, életkor, nem) – persze hülye-nő nemhogy elolvasná a használati útmutatót, rá akar jönni magától...

    Egyébként még, amit jó tudni róla, hogy bizonyos fitness gépekkel összehangolható. (ami nem tudom mit takar, de ezt kiemelte a srác a Dechatlonban =) )

    VálaszTörlés