2012. április 27., péntek

„Törjön a csend” - Amiket nem igazán értek (kicsit off)

Jó példa, forrás: http://www.theblondesalad.com/

Egyik nap több blogger (magyar és külföldi) outfitjeit is átnéztem, de így több nap, sőt hónap távlatában, és megfogalmazódott bennem az a mondat, hogy igaziból nem nehéz jól öltözni, csak sok (nagyon sok, sőt annál is több) jó ruha kell hozzá (ami nem azt jelenti, hogy drága, csak annyit tesz, hogy jól beépíthető, jó színű, fazonú), mert ha van minimális szépérzéke és önkritikája az embernek akkor tudja, hogy mit mivel ajánlott és mi az ami jól áll neki. 


Nah ez nézetem máris részben megdölt... =DDDD
Látva, hogy (is) tudnak felöltözni az emberek, mennyire nincs önkritikájuk, és mennyire nincs ízlésük. Pl. amikor valaki tudja milyen méretű ruha való neki, és csak azért is hogy bebizonyítson nem tudom mit és nem tudom kinek - de kár érte, mert feleslegesen erőlködik, nah mindegy -  akkor is felvesz egy 1-2 számmal kisebbet, amivel nem csak a ruha, de az idegeim is pattanásig tudnak feszülni... Értem én hogy jó érzés amikor valaki bele tud bújni a 36-38-as méretekbe, de ha nem megy ne eröltessük. Én pl mindenhol S-es, vagy épp XS-es méret vagyok, de nem omlik egy világ össze bennem, amikor a Bershkába az M-es ruhákat kell megvennem (egyébként azt meg nem értem, hogy, ott miért van ez a méretváltozás, de elfogadom).
Nem ahhoz kell nagy bátorság, hogy felvegye valaki a két számmal kisebb ruhákat, hanem ahhoz hogy bevalljuk magunknak, mi áll jól nekünk, és azokat vesszük fel, de minél változatosabban és csinosabban. Vagy ha nem akarunk abba beletörődni, hogy ez és ez nem áll jól, akkor igenis elszántan tenni ellene, ha lehet...
Én ezzel nem megbántani akarok bárkit is, csak nem értem, hogy miért erőltetünk mindig olyat, ami nem megy... Én pl. ezért nem veszek fel muszlim szabású ruhákat, inkább nézem csak irigykedve azokon, akiknek jól áll. Nekem vastag és bickós a karom (kajakos múlt...) és széles a vállam, így ha felveszek egy ilyen ruhát 99,99%-ban úgy nézek ki, mintha X hónapos terhes lennék, mivel ezt a hatást nem szívesen érem el (ülőhelyet se akarok így szerezni a buszon), ezért én inkább nem veszek ilyen ruhát. Sőt most járok edzeni, és próbálom magam leszálkásítani. És igen én se teszek meg mindent a gyors célért – nem járok nap mint nap futni, és eszek fagyit is –, de csak mert tök meg vagyok az ilyen ruhák nélkül. Egy évben úgyis kb. csak kétszer jön rám, hogy szeretnék ilyen ruhát, akkor felpróbálom, és tökszarul, illetve kövérnek érzem magam a próbafülkében, aztán visszaveszem a saját ruháimat és rájövök, hogy azért nem is olyan rossz a helyzet, csak épp az a ruha nem a barátom. =DDD

Egyébként van még egy kategória, amit egyszerűen nem tudok hova rakni, mikor valaki direkt szarabbul akar kinézni, mint ahogy kinéz. Pl. direkt olyan szemüveget vesz fel, vagy olyan ruhákat, hogy ilyen előnytelen dolgokat ér el vele. De hogy ez miért jó... Nekem mindegy ki miért csinál ilyeneket, de miért kell ilyeneket csinálni? =DDDD

Pl. ilyet légyszi NE!

Bűnrossz példa =D

Persze tele vagyunk jó példákkal, az utcán is és mindenhol, de egy egy olyan tévedés, amit leírtam – és csak részben írtam le, egy-egy részt kiemelve –, jelenik meg. De ha kicsit sziguróbbak lennének azok a bizonyosok magukkal, akkor biztos kevésbé szúrná nekem is a szemem. De majd megpróbálom becsukni... =D

Tudom most sok anyázós üzenetet fogok kapni, hogy ki vagyok én, hogy ilyeneket írok, de legyünk őszinték, biztos hogy mindenki talál olyat, amit már nem tud hova rakni. Vélemények? =)

11 megjegyzés:

  1. Erről eszembe jut mindig a Glamour Nagy Tedd&Ne tedd könyve:) Attól még senki sem fog vékonyabbnak látszani,hogy egy-két számmal kisebb ruhákat vesz fel.. sőt, inkább fog hasonlítani a húsvéti kötözött sonkára... Ha valami nagyon nem passzol, nem erőltetem. Ha látok benne fantáziát, elviszem átalakíttatni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez egy sokkal egészségesebb és jobb hozzáállás, mint pl. a rossz példa képen látható egyed és a kishúga nadrágja =DD
      És legalább valaki érti miről beszélek =) Köszi!!!

      Törlés
  2. Remélem nem az én outfit képeim inspirálták a bejegyzést :D

    Engem pl a méret a ruhában hidegen hagy. Főleg, hogy márkától függ az XS-től az L-ig is van ruhám szerintem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. =D, Nem, nem tőled inspirálódtam, sőt egyik bloggertől se, az utcán ért a felismerés, hogy anyám =)

      Törlés
  3. Erre ennyi a megoldás: Ha van egy nagyon szexi ruha egy nagyon szexi lányon ( pl: forrónadrág) az egy kicsit kevésbé szexi lányon nem kicsit kevésbé szexi lesz, hanem akár atom gáz.
    Mert forró nadrágot csak az vegyen fel akinek tökéletes a feneke és a combja, akinek nem az, az vegyen egy hosszabb fazonú sortot és észre se veszi senki az apró hibákat. De van aki akkor is forrónadrágot akar hordani, és nem érdekli ki mit gondol... Nekik van több önbizalmuk és mi vagyunk a "hülyék"? :-)

    VálaszTörlés
  4. Az én kedvencem az, amikor egy nagyobb darab csaj az átlátszó cicanadrágot nadrágként használja :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ez még a vékony lányoknál is gáz.. :S

      Törlés
    2. Ijj, ne is mondd, főleg mikor a mozgólépcsőn megy előtted a rikító élénkszínű bugyijával együtt, és ezt így mind az arcodba kapod, tuti az ébresztő, ha addig valaki félálomban tartott volna a munkahelye felé.

      Törlés
  5. és itt a nyár, a helyzet fokozódik, jaj

    VálaszTörlés
  6. "Nagyon sok fura dolgot láttam én is,de nem csak az utcán,hanem a bloggereknél is ami teljesen ledöbbentett,mert aki egy beauty/fashion blogot vezet,annak legyen már izlése.
    Az meg,hogy a legtöbben még jópofiznak is,hogy csinos vagy,de helyes a szoknyád ésatöbbi,ki tudna kergetni a világból.
    Ha nincs pozitív véleményem,akkor inkább nem írok semmit,mert nem akarom megsérteni az illetőt.
    Láttam már például olyanokat,hogy virágos mamiszoknya fekete harisnyával,fosszinű kardigánnal és ezt megkoronázza egy rendkívül ízléstelen félcipő.
    Én szeretek mások outfitjeiből inspirálódni,egyesek nagyon szuperül fel tudnak öltözni és ezt imádom.Ha meglátom,hogy valaki gusztustalan szettet tölt fel,el sem olvasom a bejegyzést,hanem általában a kommentekhez tekerek és mindig elgondolkozom rajta,hogy miért kell szegény némber alá adni a lovat és megdicsérni,hogy defaszán nézel ki,holott nem is.Szerintem neki is jót tenne egy kis negatív kritika,ha már más nem mondja neki meg,hogy figyelj ez így egy nagy szar és kész.

    Nem azt mondom,hogy az én outfit postjaim fantörpikusak és én vagyok a legdivatosabb ember a világon (mert közel sem),én mindig az egyszerűségre törekszem,tudom mi áll jól és van szépérzékem.
    Ha van egy kis felesleg a hasamon akkor eleve nem veszek fel rövid felsőket amiből kilátszik a köldököm..

    Kicsit hosszú lett,de ezt muszáj volt kiírnom magamból.
    Így zárásképpen azt tanácsolnám mindenkinek,hogy nézze meg a feltöltés előtt,de főleg utcára lépés előtt,hogy tényleg jó e ha kint a seggem a nadrágból,passzol e a ruha ezzel a cipővel stb.

    + 1 utálom dolog : kiegészítők halmozása.Gondolok itt arra,amikor valaki a nyakába szedi az összes arany/ezüst láncát,vagy minden ujjára gyűrűt húz.A kevesebb néha több.

    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen igazat adok neked.
      Én még annyival kiegészíteném, hogy ha intelligens az ember és felvesz egy tévedés-szettet, akkor ha valaki közli, hogy "figy, ez nem jó mert...", akkor elgondolkozik, és átnéz, mi hogy is van. Én szeretem ha valaki ŐSZINTÉN elmondja a véleményét, kegyes hazugság ellenes vagyok =DDD

      És a kevesebb mindig több! =) Köszi a véleményt!!!

      Törlés