2012. április 17., kedd

„Pop, csajok satöbbi” - Boldog Szülinapot, Nick Hornby

Rég írtam szülinapos bejegyzést, de a mai nap mellett nem akarok szó nélkül elmenni, merthogy ma lett 55 éves Nick Hornby, a hihetetlenül tehetséges író (és kritikus). Ha pontos akarok lenni 1957. április 17-án született Redhillben (Egyesült Királyság). =)


Nick Hornbyt egyedi stílusáét, humoráért és párbeszédei miatt érdemes olvasni (ha valaki lusta olvasni, akkor érdemes megnézni filmen, pl. a Pop, csajok satöbbi c. filmet, amiben John Cusack és Jack Black is játszik). Műveiben leginkább a zenéről, sportokról és az emberi kapcsolatokról ír.

Olyan regények fűződnek a nevéhez, mint:
- Pop, csajok satöbbi (High Fidelity) (1995)
- Egy fiúról (About a Boy) (1998)
- Hogy legyünk jók? (How to Be Good) (2001)
- Hosszú út lefelé (A Long Way Down) (2005)
- Betoncsók (Slam) (2007)
- A Meztelen Juliet (Juliet, Naked) (2009)

Nekem eddig csak két regényét sikerült megszerezni,
a Betoncsók és a Hosszú út lefelé c. könyveket.

Sajnos manapság nagyon nehéz beszerezni a könyveit, amit nem is értek, hogy hogy lehet, pedig kiemelkedően jó író. =( De úgy rémlik, hallottam valami olyan hírt, hogy tervben van a Hosszú út lefelé megfilmesítése, és akkor lehet újra kiadják őket (legalább azt az egyet).
A kiadó se valami segítőkész, ha van is raktáron, amíg valamelyik nagy könyvesbolt nem rendeli meg, addig nem juthat hozzá magánszemély... Szegény, ha ezt tudná, hogy hiába vágyunk rá, és szívnánk magunkba minden szavát, itt Magyarországon még nem vagyunk felkészülve rá...

Nah mindegy, azért én akkor is Boldog Szülinapot kívánok!!! =)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése