2011. augusztus 20., szombat

„Végre, most, hogy végre látlak...” - Újdonsült ecsetkészletem

Annyira újonc vagyok a smink világában, hogy eddig ecsetkészletem se volt. Eddig 2 puhafejű és 2 vágottfejű Essence és egy Elite kétvégű ecsetem volt, amikkel próbáltam nap mint nap megoldani a sminkjeimet. De elég régóta éreztem, hogy kellene egy rendes ecsetkészlet, megfelelő típusú ecsetekkel. Nagyon vágytam egy Sigmára, viszont annak húzós ára van, illetve nem annyira merek külföldről rendelni =S Így mikor a fodrászom ajánlott egy fodrászkellékes üzletet ahol vannak jó kis ecsetkészletek egész jó áron rögtön lecsaptam a lehetőségre és ellátogattam az üzletbe.
Viszont majdnem üres kézzel távoztam is, mert kirakva csak egy párdarabos műanyag nagyon nem szimpatikus ecsetkészlet volt, és mikor megkérdeztem az egyik mellettem elsuhanó eladót azt válaszolta csak az van. Természetesen letörtem mint a bili füle, mert nem elég, hogy kb. fél órán át bolyongtam a Király utca körül, de nincs is amiért jöttem?! Még egy utolsó próbát tettem és a kasszánál álló eladót is megkérdeztem, amire mondta, hogy nem, dehogy vannak komolyabbak is, majd kirakott elém 4-5 különböző készletet. Amikből én egy 15 db-os Esthetic márkájút választottam. Kicsit talán drága volt, de nekem most ennyi belefér (tény, hogy jobban örültem volna ha több is, és akkor Sigma), 6900 Ft volt.

Még becsomagolva szépen minden ecsetecske

Az a jó ebben a készletben, hogy puha és keményebb ecseteket is tartalmaz, és elég sok félét (szerintem itthonra, a magam szórakoztatásánál ennél nem is kell több). Lakkozott fa a nyele (ha jól érzem), és gyönyörű piros-fekete színe van – ami, mint már többször viccelődtem vele, feng shui szempontból is igen előnyös. =) Egyébként méretre elég nagy ecsetekről van szó, sajnos vonalzót épp sehol se találok, de az Essence ecsetekhez képest jó 3 cm-vel hosszabbak (nem a pirosítóra gondoltam, hanem pl. a vágottfejű ecsetre).

Szerintem elhiszitek ha azt mondom nem ezért szerettem bele... =))

A tokja egyedül a hátránya, mert fekete-rózsaszín kígyóbőr mintájú, eléggé rossz fogású anyag, és igazán még azt se tudom eldönteni miből van, de nagyon gagyi hatást sugall – számomra. De nembaj, mert sose a külső alapján ítéljen az ember =)


Még pár kép az ecsetekről.



Szépek nem? =) De az biztos, hogy most kezdődik számomra az igazi móka ;)

9 megjegyzés:

  1. Hát igen, a tokja nekem sem igazán jön be. De ami benne van!:) áá, de irigyellek!!:)

    VálaszTörlés
  2. gyönyörűek az ecsetek!:) szerintem jó vásár volt. viszont az a tok télleg förtelmes..:D

    VálaszTörlés
  3. =) Még azért ezeknek a használatát is tanulnom kell =) Ma állatkertbe mentünk és elsőre el is rontottam a sminkem, pedig tegnap este már tök szépre sikerült, ma meg... borzalmas lett, és a második se olyan jó mint tegnap =)

    Szerintetek a mai hőség mellett korrekt új szemhéjalapozó tartósságáról dönteni? =) Vagy túl nagy elvárás lenne, hogy tartsa rendesen a sminkem a helyén, akkor amikor még a bugyim is csurom víz? =)))

    VálaszTörlés
  4. Szerintem a mai hőségben, meg ami lesz a héten az minden szemfestéket kinyír alappal vagy anélkül:)ilyenkor nálam korrektor, spirál, rúzs a maximum.

    VálaszTörlés
  5. De új "palettám" van és új szemhéjalapozóm, tesztelni kell(ene) =) Különben nem tudom bemutatni, pedig széééép =) És amúgy baromi jó illata is van =) Dia szerintem megörülne tőle =) De majd a részleteket a posztban, amint megtudom írni =)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szépek, bár én sem érte, hogy bírták ilyen tokba tenni :S
    Én is gondolkozom ecsetkészlet beszerzésén, de a Sigmát kicsit drágának találtam a költségvetésemhez úgy, hogy csak hobbi szinten sminkelgetek itthon, ez jó alternatívának tűnik! :)

    VálaszTörlés
  7. Sunny, ezt figyeld mit találtam tegnap:
    http://www.makeuplaza.com/hu/products/39/410/elite-brush-case-reptile-magenta-ecsettarto
    =))) Akkorát röhögtem =) Pedig az enyémbe bele van "gravírozva" a Esthetic logója. Tehát vagy ugyanaz a gyártó, és két helyre eladta, vagy azt koppintotta le az Esthetic =) Passzolnám a kérdést =)

    VálaszTörlés