2011. augusztus 11., csütörtök

„Are you ready to Rock?” - Essence You Rock szemhéjpúder paletta

Igaz, hogy nem új termékről írok, de mint tudjuk a Rock örök és elpusztíthatatlan – és ameddig a Föld kerek, mindig lesznek rockerek –, így szerintem belefér, hogy én is bemutassam nektek az Essence You Rock palettáját. Elég régóta vágytam már rá, de eddig nem akadtam a nyomára, de tegnap végre az érdi Rossmannban megleltem. Ami egy kicsit zavar az Essence állványban, hogy akárhol kerestem a You Rock termékek árát, nem sikerült rájönnöm hol van feltüntetve, így csak reménykedhettem benne, hogy lesz annyi pénz még a kártyámon =) Szerencsémre 1149 Ft-ba került, így velem jöhetett.



Az első benyomás fontos...
Ez az első Essence palettám, így nem tudom a többi is ezt a csomagolásformát kapott-e, de az feltűnt, hogy ugyanazt a papírdobozt vették meg, mint az Urban Decay. =) Egyébként szerintem a grafikával sajnos nem sikerült elkapni a rock-hangulatot.
Ha én tervezhettem volna, biztos fekete-piros, igazán dögös, rockos csomagolásban gondolkoztam volna. Illetve szerintem a matt fólia is szerencsésebb lenne hozzá – esetleg egy kis formalakkal feldobva (nem biztos, hogy mindenki tudja mire gondolok, de a matt anyagon bizonyos részeket ki lehet emelni fényes lakkal, így az „fényben mozgatva” kiemelődik a matt anyagból, nagyon ütős tud lenni, igaz kicsit drága is...)
Amúgy értem a koncepciót, hogy a paletta színeiből áll a grafika, úgyhogy összességében nem rossz ez a grafika, csak én nem ilyet csináltam volna! De a fejhallgatót akkor se értem... =)


Mindent a szemnek...
Kinyitva a dobozkát, találunk benne 6 féle körülbelül 5 Ft-os méretű szemhéjpúdert (zöldeskék, nude, világos szürkés-barna, sötét szürkés-barna, lila, rózsaszín), egy kétvégű ecsetet (egyik végén aplikátor, másikon ecset a színek összemosására), fekete szemceruzát és a fedlapon egy elég nagy méretű tükröt. Egyébként, aki tipikus rocker sminket szeretne készíteni magának annak ez a paletta önmagában nem elég, mert nem a rockerektől megszokott erős színeket tartalmazza. Viszont azt mindenképp hozzá kell tennem, hogy szépek a színek, úgyhogy hétköznapi nappali sminkekhez tökéletes. (Ha pedig tényleg rock-sminket szeretnétek varázsolni magatoknak, használjatok hozzá pluszban más palettákról erősebb színeket is.)
A doboz hátsóborítóján ajánlanak két sminket a palettával, úgyhogy kezdők, akik nem tudják mit készítsenek el vele, vagy hogy használják egymással a színeket kapnak megfelelő tanácsot! Ezt mindenképp dicséretre méltó, személy szerint ezt nagyon szeretem az Essence termékekben, hogy a kezdőkre is gondolnak!


Puding próbája az evés...
Szemhéjpúderek sajnos nem túl pigmentáltak, viszont szaténfényűek és kicsit – de alig zavaróan – csillámosak. Nagyon kis finom állaguk van, kellemes a tapintásuk! Egy picit porzik mikor az ecsetet beleteszem, de a szemhéjra kenve szerencsére már nem (legalábbis én nem vettem észre), úgyhogy elég jól lehet vele dolgozni.Viszont az számomra egyértelművé vált, hogy nekem önmagában ezek a színerősségek nem elegek, szeretem a feltűnő, erőteljesebb színű sminkeket. De másik paletta színeivel „keverve” nekem is tökéletes lesz (úgy is próbáltam ki reggel, hogy a sötétbarnáját használtam nagyrészt a szememre, amihez feketét használtam a szemem külső részére, a belsőre pedig fehéret)! Viszont, aki szereti a nem túl erőteljes, visszafogott sminkeket, azoknak nagyon jó választás lehet.
A szemceruza kellemesen puha, se nem túl kemény, se nem túl puha, jól lehet vele rajzolni. Annyira nem pigmentált, mint a Malu Wilz szemceruzám, de azért elég jó. Úgyhogy, ha az előbb említettet nem ismerném (és nem lenne még 1,5 ceruzányi belőle), mindenképp jó választásnak tartanám ezt az Essence ceruzát!
Az ecsetről nem tudok megfelelő véleményt mondani, ugyanis nagy többségben Essence ecseteim vannak, amikkel én tökéletesen elégedett vagyok. Viszont így nincs is az összehasonlításhoz tapasztalatom más ecsetekkel. Majd idővel lesz... =)


Bocsi, eléggé barna vagyok... A csíkokat ujjal húztam, alap nélkül!
A lilát nem sikerült úgy felvinnem a kezemre, hogy látszódjon is...


Összefoglalva elégedett vagyok ezzel a palettával, mert láttam már több bloggernél is sminkeket vele, tudtam, hogy nem rikító/élénk színekkel fogok találkozni, így nem ért csalódás. Megvenni, azért szerettem volna, mert jó, ha van pár visszafogott színű szemhéjpúderem is, nem mindig viselhetek „vad” és feltűnően erős színű sminkeket, és a 1149 Ft-ot megérte.

3 megjegyzés:

  1. Én is a héten vettem meg a palettát, illetve a múlt héten, de mikor hazajöttem akkor próbáltam ki, de hasonló a véleményem a tiédhez, nappali sminkhez tökéletes.

    VálaszTörlés
  2. ugye?:) szerintem is nappalira a legjobb. meg mégis csak egy limitált kollekció része:)

    VálaszTörlés
  3. Nálam azért a nappali smink se az a tipikus nappali... jelenleg is koromfekete a szemem =) (párom utálja... =))))) )
    De igen, ahogy mondjátok/mondjuk, normális embereknél nappalinak tökéletes =)
    De azért egyszer kiadhatnának egy igazi rocker palettát is, a vad, szexy, füstös sminkekhez is. =)))

    VálaszTörlés