2011. augusztus 5., péntek

„Amikor én még kissrác voltam...” - Gyermekkorom kedvencei

Kaptam Krisztitől (Forum Shops) egy igen nemes faladatot, hogy folytassam a "Gyerekkorom kedvencei" sorozatot. Így el is kezdtem egyből írogatni, én miket szerettem. Olyan dolgok is eszembejutottak, amik sokak számára már gyomorforgató lenne, de a legtöbb ilyet inkább kihagytam (pl. pacal, körömpörkölt =))) ) A gyenge idegzetűek az elsőt ugorják át.

 Zúzapörkölt nokedlivel: Anyukám nagyon finoman csinálja, vörösborosan, nem túl fűszeresen, hanem pont úgy, hogy még a hús íze megmaradjon (Ez az összes pörköltjére igaz, így mindet szeretem! Másik legjobb a mai napig: a sertéspörköltje)

 Másoknak Töltött paprika, nekem Paradicsomos húsgombóc főtt krumplival. Ezt annyira szerettem, hogy képes voltam mindig rosszullétig enni magam belőle...

Túrós csusza (mai napig agyonsózom – mindenki kikészül, aki látja, hogy még meg se kóstoltam máris öntöm rá a sót, de így a finom). Ez a kaja annyira a kedvenc, hogy ha beteg vagyok és semmit se akarok megenni, ez még akkor is csúszik. =)

 Mákos bejgli, kelt-tésztás, anyukám szokta úgy készíteni. Amúgy szerintem a bejgli igenis akkor az igazi, ha megreped!!

 Túrós rétes, de semmiféleképpen se kapros! Utálom a kaprot (meg a köménymagot). A tészta pedig csakis a "papírtészta"!

Emlékeztek még az állatkerti sósperecre? Annál jobb nem is volt! Kár, hogy már nem olyan, mint rég.

Töménytelen mennyiséget tudok elfogyasztani akác- és virágmézből. Ezért valószínűleg Micimackó is felelős (ő volt a kedvenc Disney figurám), de olyan csacsi, hogy nem lehet rá haragudni ezért (se).

Mikor kajakoztam, edzőtáborban mindig zacskós kakaóval indítottuk a reggeleket, akkor még nem tudtam meginni egyedül egy egész zacskónyit belőle, ma már simán megy! Persze a dobozos, iskolai változat is kedvenc volt!
Boci csoki. Ha jól emlékszem még ezzel a csomagolással ismertem meg. Sajnos ez se az igazi, mióta a Nestlé átvette, valahogy nem olyan krémes az íze. Nagy kár érte, pedig mennyire finom volt!

A tejkaramella a mai napig verhetetlenül jó!

A kakasos nyalóka csak is fapálcával jó, mert az adja meg azt az egyedülálló ízét (meg amikor vágja a feje a nyelved) =) A szüleimnek minden városligeti majálison kötelező volt ilyet venniük nekünk. Így számomra kakasos nyalóka nélkül, nem is majális, a majális!

Golyó rágógumi. Huhh mennyi elfogyott belőle nálunk =) 

A másik fele pedig a Donald rágógumi, imádtam a kis képregényeket benne. Csak azt nem, mikor már le kellett tépni a rágóról, úgy ráragadt...

Frutti, no comment, finom volt, imádtam! =)

Anyukám minden kávézás alkalmával tett volna a kávéjába, ha a három hülyegyereke nem cuppogta volna ki a tubusból a sűrített-tejet... Annyira imádtam, hogy mindig az egész tubust ki tudtam nyalakodni. Ez a szenvedély néha manapság is rám tör. ;) A kávéba mártott kockacukorról nem is beszélve, de ahogy nézem, ezt a mai napig imádják a gyerekek (és páromék kutyái is...).

Nna, a Limo porok az egyetlen vízbe keverhető porok, amik a vízzel szerintem egy gyereknél se érintkeztek SOHA... mindenki a kezéből nyalogatta ki (elvetemültek a Plussz pezsgőtablettával is így tettek =) )

Ahogy olvastam, nekem is 5 bloggerinának kellene tovább adnom. 3 ember jutott eszembe, de Kriszti Griberlinek már átadta, így kettőt írok (remélem nem veszik tehernek, és ők is élvezni fogják):
Dia (notgoingtogetit)
Anita

Azért szívesen venném, ha leírnátok ti is (olvasók), nektek mik voltak a kedvenceitek =)

5 megjegyzés:

  1. De jó, egy csomó dolog eszembe se jutott. Perecet én is imádtam, a kakasos nyalóka és a képregényes rágó is adja. :D

    Na és az a por, jaj azt én is ettem csak úgy magába! :)

    VálaszTörlés
  2. fuj zuzaaa:D de rühellem:D viszont annyi mindent eszembe juttattál nyamii:D és köszönöm:)) megcsinálom mindenképp!:)

    VálaszTörlés
  3. eme. ♥ köszii. :)még ma megis csinálom. nagyon örülök. :)))

    VálaszTörlés
  4. =) Mindjárt akkor át is lesek hozzátok =) Amúgy ez tök jó pofa játék =)

    Kriszti ne aggódj, én is úgy néztem a te listád, hogy "fú tényleg", meg "ez is de nyam-nyam volt" =)

    VálaszTörlés
  5. A zúzapörköltöt én is imádom!
    Kakas nyalókát pont pár hete kaptam anyuéktól, de már nem volt olyan az íze. Olyan mű volt és olcsó. Pedig régen iszonyat fincsi volt!
    A régi rágók...most már alig látok ilyeneket. Imádtam a tetoválásokat meg a matricákat belőlük.:)

    VálaszTörlés