2012. június 19., kedd

"Nyár van, alig fürdőruhában..." - Megmentő csodaszer! =)


Nyár van, menthetetlenül nyár, forróság, hűségriadó, és nem lehet eléggé meztelenre vetkőzni, hogy jól érezze magát az ember a bőrében – főleg úgy, hogy közben a rendőrbácsi ne akarja az embert közszeméremsértésért hűvösre vinni. Kivéve talán azoknak, akik olyan szerencsések, hogy a munkahelyük helyett vízparton, vagy valamilyen fesztivál egyik színpada előtt tengetik épp napjaikat.

De akár itt, akár ott, de mindenkinek melege van, csak egyik fele jobban érzi magát közben. Vagy nem, mert a hőséget ők is nehezen tűrik, víz ide, víz oda, a nap éget, és ha éget abból sok jó nem szokott kisülni (viszont a munkahely egyik előnye, hogy az ember nem jut ki a napra, reggel mikor megy, még nem süt, este, mikor hazafelé tart, meg már nem nagyon =))) ).

Szóval tűz a nap, leégünk; jönnek a szúnyogok, megesznek; kiszárad és leesik a szánk (én tépkedni szoktam, nem szép látvány); nem iszunk eleget, a bőrünk is kiszárad. Mi a megoldás? Ajakbalzsam, napkrém, testápoló, fenistil? Jó, de így kész drogériával a zsebünkben/táskánkban rohangálhatunk az utcán, az nehéz, jobban izzadunk, és amikor az egyiket keressük a női táska feneketlen kútjában, biztos hogy csak a másikat találjuk, míg ki nem borulunk és borítjuk az utca kellős közepén az egészet, néz mindenki hülyének minket, és a vágyott termék használata utána dobálunk mindent vissza. Most légy okos Domonkos...

Az AKOMA cég ezen szeretne segíteni egyetlen egy termékkel. Jól hallottátok, egy termék! És ha kimondom a terméket szerintem sokan felsóhajtanak, hogy hát persze, az egy csodaszer: SHEA VAJ! =)

Én a Koi Biodrogéria oldalán találtam rá, ahol a következőket olvastam róla, ami alapján úgy döntöttem ez kell a bőrömnek.


Magáról a termékről ezeket olvashatjuk az oldalon:
– 100% finomítatlan shea vaj, organikus gazdálkodásból
 vegán, fairtrade
 édeskés, kissé füstös illatú, állaga vajszerű, kézmelegben folyékonnyá olvad
 a száraz bőr, az ekcéma és a pikkelysömör természetes gyógyszere
 a finomítatlan, kezeletlen shea vaj önmagában is bőrápoló hatású: gazdag zsírsav-tartalma mellett sok A, E és F vitamint tartalmaz
 160, 250 és 500 ml-s kiszerelésben


Mire jó?
Száraz bőr:
A shea vaj viszonylag lassan szívódik fel a bőrbe, hosszantartó hidratáló hatású.
Ekcéma:
Az ekcémás bőr tüneteit gyorsan csökkenti, természetes hidratáló hatása révén megakadályozza a betegség kiújulását.
Pikkelysömör:
Gyorsan és tartósan enyhíti a psoriasis tüneteit
Allergia:
Enyhíti az allergiás reakciókat, bőrproblémákat, nyugtató hatású.
Napozás:
A shea vaj természetes módon 5-6-os fényvédő faktorral rendelkezik.
Gyulladás:
Gyulladáscsökkentő hatása révén alkalmazható kiütésekre, csípésekre.
Borotválkozás:
Megnyugtatja és ápolja az irritált bőrt.
Bőrkeményedés:
Bőrpuhító hatású, elősegíti a kirepedezett bőr gyógyulását.
Kismamáknak:
Használatával elkerülhető a terhességi csíkok megjelenése.
Égés:
Kisebb égési sérülések esetén segíti a bőr regenerálódását.

Egyébként manapság nagyon sok cégnél látni a termékek összetevői között a shea vajat, és ez ezekszerint nem véletlen. Ha itt meg magát a tiszta shea vajat meg lehet venni, akkor miért ne tenném? Úgyhogy én már tudom mit fogok a pici nyári szütyőmbe dobni, és főként nyaralásra magammal vinni. Főleg, hogy küzdök az ekcémával, allergiás vagyok a szúnyogcsipesre, párom hajlamos a leégésre (mert nem keni magát, és gyorsan szívja a nap sugarait), a szám meg, mint említettem folyamatosan esik lefelé. =D

Egyébként a Koi Biodrogéria oldalán olvastam még pár hasznos tanácsot a Shea vajhoz, az egyik, hogy azért tűző napon, kánikulában a kocsiban, vagy télen radiátoron ne hagyd, mert egyébként is kézmelegre olvad, így a nem-kézmelegtől, hanem tűforrótól más lesz az állaga. =) 20-25 °C-on jó tárolni. (hasznos tanács! =) )
A másik, hogy ha vizes bőrfelületre viszed fel, és masszírozod a bőrödbe, akkor olyan jó testápolót kapsz, amilyet sehol máshol! (erre vágyom, kell, kell, KELL! =) )
Ami még fontos, hogy tiszta bőrfelületen használd! (Tehát Szigeten, a sárban fetrengés után nem olyan jó, de valószínűleg csak nem hat)

Forrás: KOIDROGERIA.HU 

Ha ezek után te is arra jutottál, hogy ez KELL, akkor itt pl. be tudod szerezni: Koi Biodrogéria
Shea vaj 160 ml – 2 820 Ft
Shea vaj 250 ml – 3 690 Ft
Shea vaj utántöltő 100 g – 1 690 Ft
Shea vaj utántöltő 250 g – 2 890 Ft
Shea vaj utántöltő 500 g – 4 690 Ft

Viszont van még valami!!! 
Szereztem nektek hozzá kuponkódot, amiért 7%-os kedvezményt kaptok! Csak a vásárlásnál adjátok meg az emescoffer7 kódot — ez a kód persze nem csak a Shea vajra érvényes, hanem a teljes Koi drogéria kínálatára! =)

Ti mit használtok a bőrötök mindennemű védelmére nyáron? Kipróbáljátok ezt a terméket?

4 megjegyzés:

  1. Szia!

    Én már rég ki akartam próbálni, sok jót hallottam róla. Köszi az infókat:)
    Ez a kupon egyébként meddig érvényes?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Június 30-ig 100%, remélhetőleg örökké, de egy biztos visszavonásig =)) Ha pedig ez megtörténik arról időben szólok, viszont, ha sokan rendelnek a kóddal biztos "megtartanak" =DDDD

      Törlés
  2. nagyon jó kis poszt,csomó hasznos infó és még kedvezmény is... szuper !!! :)

    VálaszTörlés