2012. május 21., hétfő

"Starting up a brand new day..." - The Body Shop üzletben jártam

Múlt csütörtökön nagyon jó napom volt, két helyen is voltam cég- és termékbemutatón, bár véletlen, hogy pont ugyanarra a napra tudtam csak megbeszélni a kettőt. Viszont hasznos is volt, mert így magamban össze is tudtam hasonlítani a két céget. Már régóta elemezgettem őket, vajon mennyiben különböznek, mennyire konkurenciái egymásnak stb. Jó pár kérdésemre egyébként választ is kaptam, volt ahol meg is lepődtem.



Az első cég, akikhez volt szerencsém eljutni így, a The Body Shop volt. Magát a céget eddig igen felületesen ismertem, és még sose használtam egy terméküket se. Ez lehet hogy azért van, mert kicsit furamód ismerkedtem meg vele, ugyanis előző munkahelyemen a lányok használták, mert az egyik lány elkezdte nekik külföldről hozni, szerintem ez ilyen sznob szinten működött náluk, ezért nem is tetszett. Egyszer pedig voltunk Pandorfban, de akkor minden, ami megtetszett arról lebeszéltek, így hagytam az egészet.

Viszont mikor piacra dobták az új csokis termékeiket elég nagy késztetést éreztem arra, hogy megtörjön a jég, és érdekeljen mi ez az őrület, tényleg ennyire jók a termékek? Úgyhogy amikor lehetőséget kaptam, hogy elmenjek és többet haljak az egész The Body Shopról nagyon boldog lettem. Mint gondolom már majdnem mindenki tudja, nemrég nyitottak egy üzletet az Aréna Plázában, igaz, hogy kis standjuk volt, ha jól tudom egy másik bevásárlóközpontban (nem tudom melyikben), de ennek a híre szerintem nem nagyon terjedt el. Viszont most hogy van bolt végre mindenki kiélheti a vágyát, hogy mindent végigszagolgasson és az igazán megfelelőt magával vigye. Vagy ha nem tud dönteni a lányok az üzletben szívesen segítenek, akik egyébként nagyon kedvesek és aranyosak voltak! (Jó látni, hogy vannak olyanok is akik szeretik a munkájukat, nem úgy mint pár ruhaüzletben... =) ) Engem is egy kedves, mosolygós lány fogadott mikor mondtam kit keresek, mondta, hogy nemsokára jön, de addig is körbemutogatja az üzletet.

Első állomásunk a sminktermékek voltak, ahol nagyon sok meseszép mineral termék várja vásárlóit. Egyszerűen gyönyörű mind! És természetesen ki is lehet próbálni a termékeket, mint az üzletben mindenhol, itt is vannak teszterek. Ami engem nagyon felcsigázott azok a szemhéjpúderek és a szemceruzájuk, majd mindenképp kipróbálom. Amúgy itt nem sok időt töltöttünk, mert közben befutott Zsuzsa, aki a "továbbképzésemet" tartotta, és elkezdtem fotózni is, hogy utána már csak figyelhessek.







A Cég

A cégről nagyon sokat hallhattam, nagyon kíváncsi is voltam, hogy mint és hogy indult, ki indította, honnan jött az ötlet. Egyébként egy olasz származású, angol hölgy indította, igen furcsa indokból, ugyanis a férje kitalálta, hogy ő akkor most elutazik pár évre lovagolni, Anita Roddick erre pedig feltette a kérdést, hogy de akkor ő most miből fog élni, nah ez volt a kezdőlöket. A másik amiért belevágott, hogy nem tetszett neki, hogy az akkori kozmetikai ipar kínálata, így elkezdett — google helyett — könyvtárakba járni, és mindent elolvasni a különböző növényekről, gyümölcsökről, szóval az összetevőkről, és az így megszerzett tudásból lett egy nagyon forró angol nyárra 25 db termék, amik abban az évben rögtön nagy sikert is hoztak számára. Mivel az angolok nincsenek hozzászokva az ennyire meleg nyárhoz — sokkal inkább az esőhöz =) —, nagyon keresett lett az összes terméke. Ez azóta is így maradt =)





Nagyon tetszik még a cégben, hogy az összetevők beszerzése se a szokásos módon folyik (azaz nem úgy mint mások nem keresik meg a nagy termelőket), hisznek az úgynevezett "Közösségi beszerzések támogatásában", így csak olyan termelőktől szerzik be az összetevőket, akik kifejezetten arra a termékre specializálódtak és kistermelő közösségek/családok, ezzel támogatva a hátrányos helyzetben levő termelőket, akik így nem csak hogy rendes fizetést kapnak a termékeikért, hanem ezen felül a közösség is kap támogatást pl. iskola, kórház stb felépítésére.
Illetve ezen felül harcolnak az állatkísérletek ellen, így olyan országba (mint pl. Kína) ahol követelmény, hogy teszteljenek állatokon is, nem megy a cég. Nagyon környezettudatosak, így ma már minden dobozuk újrahasznosított anyagokból készült, ráadásul a termékeik is hamar lebomlanak a vizekben, így nem szenyezve azokat. Úgyhogy szerintem ez egy igazán jól felépített cég, remélem sokan lesznek akik követik a példájukat és (ha még nem tették volna) áttérnek erre a gondolkodásmódra, mert azontúl, hogy gondolom, nem élt rosszul Anita Roddick míg élt (Isten nyugosztalja =(( ), annyi emberen segített amennyin csak tudott, nem is beszélve arról, hogy a Földünket is óvta és óvja a termékeivel.



Termékek

Mindenféle termék megtalálható a kínálatbam –nem hiszem hogy hitte volna az első 25 termékénél, hogy mostanra több mint 1200 terméke lesz =) – vannak testápolók, samponok, testvajak, radírok, tusfürdők, SPA termékek (és azok kiegészítői), baba és férfi termékek, és sminktermékek is, és még mennyi mindent kihagyhattam a listából. Ami nagyon tetszik, hogy általában ugyanabban az illatban találhatsz tusfürdőt, testvajat, testápolót, ajakápolót is. Elég erőteljes illatuk vannak a termékeknek, viszont nem kellemetlenek, és a nagy illatkínálat miatt mindenki megtalálhatja a neki tetszőt. Én pl el vagyok halva az új csokis cuccoktól. Egyszerűen isteni az illata, csak most a diéta alatt nem olyan nyerő =DDD
















Mint említettem még sose volt The Body Shopos termékem, így vásároltam is rögtön, nem olyan sok mindent mint szerettem volna, de csak szép sorjában, amint ezek elfogynak jön az újabb áldozat ;)
Testradírt nagyon szerettem volna, mert kicsit száraz a bőröm, és ráfér, hogy ezzel felüdítsem, nehéz volt a a döntés, hogy cukor olvadó vagy a só erőteljesebb érzésére vágyjam, de győzött most is a só =)



Testvajat is szerettem volna, így a nagy közkedveltségnek örvendő mangosat választottam (legközelebb a csokis jön, rájöttem a mango nem nekem való).

Tesztelésre is kaptam egy terméket, az pedig egy újdonság, úgyanis kb 20 napja van piacon, és így Magyarországon a testolaj, ami szerintem angy sláger lesz, ugyanis eléggé hidratál, viszont nem zsírosít, mint a nehezebb krémek. Egyből szerelem, de persze rendes teszt is lesz belőle – ugyanúgy mint a többi termékből is.




Amint jó alaposan kipróbáltam mindent jönnek a tesztek! =)

Hamarosan elkészül a The Body Shop weboldala, de addig is minden újdonságot megtaláltok a www.facebook.com/thebodyshop.hu

Mennyire ismertétek eddig a céget? Melyik a kedvenc The Body Shop-os terméketek?

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem a Body Shop termékeit :) Most nagy kedvencem a Chocomanias testápolójuk. És a teafás "kencéiket" is nagyon szeretem ^^

    VálaszTörlés
  2. Én eddig csak hallottam róluk, de nemrég nyertem egy Chocomania testvajat és egy ajakvajat, és imádom őket! :]

    VálaszTörlés