2011. november 16., szerda

„Raise your Glass” - Faludi G Ékszermanufaktúra bűvöletében


 „Sok év tervezői tapasztalata megmutatta, hogy egyszerű alapokat kell létrehozni. És ami még ennél is fontosabb és kötelező érvényű minden egyes ékszerünk elkészítésekor, hogy az apró részletek tökéletességére, a szemmel nem érzékelhető különbségekre nem szabad sajnálni az energiát. Egy tárgy attól a megfoghatatlan momentumtól lesz tökéletes, amit nem a szemünkkel érzékelünk. Attól a harmonikus kisugárzástól, ami az egyszerűség mögött rejlő kidolgozott részletekből árad. Mikor ékszert készítünk, a tervezéstől a megvalósításig ezek a fő irányelveink.

Pár hete egyik kedvenc bloggerem, Parádi Gabriella blogján (Pumpkin Paradise Blog, itt találjátok a cikket) lettem figyelmes egy magyar ékszertervezőre. Már a termékfotókkal megfogtak, aztán mikor jobban belevetettem magam, és több helyen is utánuk olvastam, annyira lenyűgözött a manufaktúra pályafutása, hogy úgy döntöttem nem elég pár képpel "leírni őket". Igaz, hogy elég beszédesek a képek – mert azon felül, hogy álomszép termékeik vannak, egy nagyon tehetséges fotós örökíti meg őket, Hevesi Norbert –, de a háttérinformációk, és ahogy az alkotáshoz állnak az se mindennapi.

Forrás: Faludi G

A manufaktúra 

Faludi Gabriella, a márka tervezője és létrehozója, annyira szereti a művészeteket, hogy úgy döntött ebből szeretne élni. De mivel a művészetek csodálásából nem lehet megélni – mily' kár –, elhatározta, hogy akkor alkotni fog! Így jött az üveg és az üvegékszerek... Ennek már több mint 10 éve, azóta 15 csodás kollekciót tártak a nagyközönség elé, ahol mindenki megtalálhatja az igazán hozzáillő ékszert.
A márka másik arca Virágos Tímea, aki igaz, hogy nem tervező és ékszerkészítő, viszont minden máshoz ért, így ő a manufaktúra mindenese! =)
Kettőjük közös munkája alkotja a Faludi G ékszermanufaktúrát!

A manufaktúrára jellemző az egyszerűség, szépség, rafinéria és a kevesebb több irányelve, ezeknek megfelelően tervezik a termékeiket. A legjobban az alábbi idézet fogott meg velük kapcsolatban:
„Egy tárgy attól a megfoghatatlan momentumtól lesz tökéletes, amit nem a szemünkkel érzékelünk. Attól a harmonikus kisugárzástól, ami az egyszerűség mögött rejlő kidolgozott részletekből árad.”
Szerintem ez mind le is jön az elkészült művekről! =)

Forrás: Faludi G

Ékszerekről

Az ékszerek hangulata pedig egyszerűen bámulatos! Őszintén szólva azonnal beindul az agyam, amint rápillantok valamelyik darabra, nagyon kreatívak. Mintha mindegyiknek lenne egy apró története... =)
Aki az egyszerűbb kiegészítőket kedveli választhatja a Basic egyszerű, de tökéletes, kör alakú ékszereit, vagy a kívánatos, selyemcukorszerű Praliné kollekció színpompás darabjait. A legyezőszerű Oriental, vagy a zen kövekre emlékeztető Japonais darabjai bárkinek elhozhatja a kelet – mesébe illő – varázsát.
A Pigmentről nekem az indiai árusok jutnak eszembe, nem a zsibvásár miatt – mielőtt valaki félreértene –, hanem, ahogy a pigmentek egymás mellett kis piramisokban sorakoznak – azok a pompás színek! Szép! [sóhaj]
Illetve a meleget árasztó Mole-ról, a világegyetemet magába foglaló Cosmosról , a tudatos nő ihlette Flepperről és a karácsonyi hangulatú Guirlandról nem is beszélve.















De, ha valakinek ez mind nem elég: egyedi, személyre szabott ékszereket is készítenek, legyen szó bármilyen különleges alkalomról – esküvő, eljegyzés, stb.



Két dolgot azért le kell szögezni, egyik, hogy nincs egyszerű dolga annak, aki egy ékszer mellett szeretné letenni a voksát – mind szép, nehéz egyet kiválasztani, nekem se megy! =)
A másik, hogy a Faludi G ékszermanufaktúra az élő példa rá, hogy merj nagyot álmodni, mert ha elég bátor vagy elérheted az álmaid! =)

A Faludi G már desszertkészítőket is megihletett 

Annyira ennivalók ezek az ékszerek, hogy a Faludi G Pigment kollekciója megihlette a Levendula&Csokoládé bloggerét, aki csodás bonbonokat készített az ékszerek alapján. Háromféle ízvariáns készült: Ricottás-narancsos bonbon (sárga pöttyös), Kékpötty és Zöldpötty =) (a linkeken a recepteket is eléritek). Nektek is folyik a nyálatok? Nekem igen =))))

Forrás: Levendula & Csokoládé blog


Egyébként azon szerencsések közé tartozom, akik Parádi Gabinál megrendezett nyereményjátékon nyertek, így hamarosan megkapom életem első Faludi G ékszerét, de – ahogy magamat ismerem és amennyire tetszenek az ékszerei – nem ez lesz az utolsó ;)
Egyébként holnap (november 17-én) indul a webshopjuk, úgyhogy bárki számára elérhetőek lesznek ezentúl. Ennek apropójából egy kis meglepetéssel készültünk nektek, de erről bővebben holnap ;)

Nektek melyik kollekció lopta magát a szívetekbe? =)

4 megjegyzés:

  1. Alulról a 2., a fehér nyaklánc nagyon tetszik, pont nekem találták ki:)

    VálaszTörlés
  2. =) De jó neked, hogy ilyen könnyen tudtál dönteni =) Nekem nem megy, tetszik a Basic, Japonais, Praliné, Pigment, Oriental =) És itt csak a láncok vannak... de van gyűrű, karkötő stb. De azokat a holnap induló webshopban meg lehet majd nézni!

    VálaszTörlés
  3. A Cosmos a kedvenc,az hihetetlen jól néz ki. De pl a Basic annyira nem jön be. Nekem az túl egyszerű.

    VálaszTörlés
  4. Nekem nagy kedvenc a Basic, pont az egyszerűsége miatt =)

    VálaszTörlés