2011. szeptember 4., vasárnap

„Put A Ring On It..” - Szépséges gyűrűkre tettem szert =)

Akik követik a blog Facebook oldalát, már biztos látták új szerzeményeimet, de mivel nem akarok senkit se kizárni az örömömből, így be szeretném mutatni itt is, mikre tettem szert. =) Azt már gondolom sokan észrevettétek, hogy szeretem a masnikat. Nah, ez az apró tény párom húgának is feltűnt, és nemrég küldött nekem egy linket egy masnis gyűrűről. ITT ti is megnézhetitek.
Nem kellett sok, amint megláttam a gyűrűt egyből beleszerettem, de gondoltam, áh neeem veszem meg, nem is hordanám – „Mi az hogy nem hordanám? Le se venném...”. Majd valamilyen isteni szikra okán, gondoltam írok a készítőnek, Ékszermániának. Nagyon készséges és segítőkész volt és mondta elkészíti nekem a gyűrűt, ha szeretném. Úgyhogy meg is rendeltem. ;)
Csaaaak, miközben nézelődtem az oldalán találtam egy lila cipzárgyűrűt, ami szintén megfogott, gondoltam, ha egy jön, miért ne jöhetne egyből kettő, így azt is betettem kosaramba, elutaltam a pénzt, és vártam =) Nem is kellett sokat várni, mert Ékszermánia nem csak, hogy készséges eladó, de gyors is, amint megérkezett az utalásom fel is adta a kis szépségeket és 2 nap múlva hozta is a postás a csomagot, benne velük:

Ékszer készítője: Ékszermánia

Ékszer készítője: Ékszermánia

Ékszer készítője: Ékszermánia
Viszont, egy újabb Isteni szikrának engedve, úgy gondoltam megpróbálok magamnak készíteni egy ilyen gyönyörű cipzárgyűrűt. Úgyhogy el is mentem egyik nap munka után az Alleeban található Kreatív és Hobby üzletbe, hogy hozzávalókat szerezzek be, úgymint cipzár, gyűrűalap, gyűszű, cérna =) Csak nem nagyon tartanak színes, hosszú cipzárokat, így feketét vettem. Végül is az is elegáns lehet, főleg ha az ember a "kis feketéjéhez" szeretné felvenni – bár igaz, nekem nincs is még kis feketém, de rajta vagyok az ügyön =)


Aki belevágna – mint én – a gyűrűkészítésbe, annak az alábbi dolgokra lesz szüksége: Cipzár – 60 cm-es szerintem minimum kell –, cérna – ami illik a cipzárhoz –, tű, gyűszű, olló, és ami lehet hogy furcsa lesz, de egy fogó =) Ha sok az anyag nagyon nehéz átjuttatni a tűt rajta, így legegyszerűbb, ha fogóval egyszerűen áthúzzuk. Sokkal ujjkímélősebb módszer is így. Illetve szükség lesz még egy szép kis gyűrűalapra (legjobb ha állítható), továbbá elég türelemre és akaraterőre. =) Első próbálkozásom pedig ilyen lett:

Csak a fogó és az olló maradt le a képről =)



Nem tudom mennyire lett béna ez a kicsike, de én máris nagyon szeretem, biztos, hogy alig lehet majd lerobbantani a kezemről. Persze még próbálkozom a rózsákkal, ha érdekel titeket megmutatom miket sikerült még csinálni. Mert, amint belekezdtem jöttek és jöttek az ötletek, milyen plusz anyagokkal lehetne még feldobni, milyen színekből lehetne készíteni, stb-stb. Csak az a baj, hogy hajlamos vagyok mindent csak elsőre jól megcsinálni, a többi szánalmas kis próbálkozásnak tűnik a többihez képest. =) De ígérem majd gyakorlok ;)

A három kis szerelmem =)
Ti szoktatok magatoknak kiegészítőket vagy ruhát készíteni? Egyáltalán mennyire részesítitek előnyben az egyedi ékszereket, ruhákat? =)

8 megjegyzés:

  1. nagyon szép még mindig:) én rózsás meg masnis kitűzőket szoktam alkotni:)

    VálaszTörlés
  2. Nem vagyok annyira masnis, de a rózsák nagyon jók! Én sálat kötök, meg ruhára szoktam hímezni kis virágokat.:)nagyon meg tudja dobni!!!

    VálaszTörlés
  3. Én szeretnék még látni képeket a "próbálkozásokról". Régen nagyon sok gyöngykarkötőt fűztem, meg is vannak még. :)

    VálaszTörlés
  4. =) Akkor mindenki elég kreatív =)
    Amúgy kötni nagyon szeretnék tudni, de egyetlen próbálkozásom egy nagyon béna sálkezdeményezés volt mikor 10X évesen eltörtem a lábam =) De borzalmas lett =) De már van egy könyvem azóta, de még sose vettem fonalat hozzá... =)
    Gyöngyözés pedig a télapóban és a krokodilban kimerült nálam, pedig az is tökjó! =)

    VálaszTörlés
  5. nekem textilvirágaim vannak :) http://blowoutparty.com/blog/2010/12/diy-whimsical-flower-hair-clip/

    VálaszTörlés
  6. Huuu, ez nagyon jó =) Majd én is megpróbálkozom vele, hála a linkednek, köszi! =)

    VálaszTörlés
  7. Az a pink masnis gyűrű nagyon aranyos! :) Nagyon tetszik!

    VálaszTörlés