2014. február 10., hétfő

"A kutya éppen némaságával válik mindennél értékesebbé: társaságában az ember rátalál a lelki békére, ahol a szavak elvesztik minden jelentőségüket..."

Elég rég írtam már, de gondoltam az amivel az időmet töltöm minden más helyett, az megérdemel egy kis szösszenetet.
Szóval van nekem egy 2,5 éves kis foxterrier kiskutyám, Árnyék =) Akivel már alap- és középtanfolyamot is végeztünk. Nagyon szeret dolgozni és frisbeezni, és ezt mi mind az Akela kutyaiskola kereteink belül végezzük. Bár külön frisbee edzés csak hamarosan indul, de mi már bőszen dobáljuk a korongot, illetve én dobálom Árnyék meg igyekszik elkapni a levegőben =)





Amúgy ez az én kis szentem eléggé problémás kutya volt, támadt más kutyákra, kiugrált stb, ma már odáig jutottunk, hogy bármilyen kutya mellé mehet. 


Egyébként amint hozzám került egyből vittem suliba, úgyhogy csak jó tapasztalataim vannak az iskolákkal kapcsolatban. Egy hátránya van, hogy az ember nem akar onnan hazamenni, mind a társaság miatt, mind a kutyaiskolával járó nyugodt, de egyben pörgős hangulat miatt. Jó nézni a kutyádat ahogy játszik a többivel, miközben sokat tanulsz te is, ő is. Az meg amikor látod a fejlődést a négylábú barátodnál az felbecsülhetetlen. Úgyhogy én mindenkinek ajánlom, hogy menjen kutyaiskolába, mert sokkal egyszerűbb megtanulni mindent, egyedi problémákkal is foglalkoznak, amikre nem is gondoltál, hogy esetleg nagyobb baj lehet belőle, ha hagyod, hogy folytatódjon.




Árnyékomatnéha az ovis kutyákhoz is beviszem, mint tesztkutyát, hogy a nagyobbak hogy állnak a kistestű kutyákhoz. Ráadásul a szocializációs-rehabilitációs foglalkozáson is főszerepet szokott kapni.









Aki kedvett kapott lenézni hozzánk, alap-, középtanfolyamra, vagy ovira az bátran jöjjön, a suli a Budapest, XV. kerület, Felsőkert u. 3. alatt található. 



Akela Kutyaiskola Fb oldala


"Tavaszváró tanfolyamok!

Új tanfolyamok az Akela Kutyaiskolában február 22-től!

A 6 hétvégéből álló alapfokú képzésre 8 órától, a középfokú képzésre 10 órától várjuk a jelentkezőket!
Szeretettel várunk minden kutya-gazdi párost, akik szeretnék, ha hűséges társuk engedelmessé és kezelhetővé válna, akik pedig már rendelkeznek e tulajdonságokkal azoknak segítünk, hogy még szorosabb kapcsolatot alakítsanak ki kedvencükkel.

Képzések időpontja:

Alapfokú tanfolyam: szombat-vasárnap 8:00-10:00
Középhaladó tanfolyam: szombat-vasárnap 10:00-12:00

Állandó kedvezményeink:

Mentett kutyáknak -10% (örökbefogadási szerződéssel igazolva)
Ivartalanított kutyáknak -10% (szuka kutyánál állatorvosi igazolás szükséges)
6 évet betöltött kutyáknak -10%
A kedvezmények nem összevonhatók!
A beiratkozásra a kutya oltási könyvét kérjük hozzátok magatokkal!"





Mi Árnyékkal, és a fényképezőgépemmel mindig ott vagyunk, és várunk mi is mindenkit sok szeretettel! =)

Árnyék Fb oldala

2 megjegyzés: